KONTAKT og VEDLIGEHOLDELSE

Hvis du har spørgsmål er du velkomme til at rette henvendelse til


Louise Bolmgren

e-mail: l.bolmgren@webspeed.dk
telefon: 24642034

Herunder er der godfe råd til vedligeholdelse af dine nye smykker...

Praktisk info om pleje og vedligeholdelse af sterling sølv.

Sterling-sølv er en metallegering, som består af mindst 92,5 % sølv samt 7,5% af andet metal, normalt kobber. Sølv er i sig selv et meget blødt metal, og den ekstra metallegeringer i sterling sølv, sikrer styrke og holdbarhed og ved korrekt pleje kan det holde en livstid. Men da Sterling-sølv plettes med tiden, er korrekt pleje meget vigtigt. Ikke kun bør Sterling sølv aldrig bæres i Svømmebassin da klor og andre kemikalier vil fremskynde de mørke pletter, men også mineraler i søer, have og endda vandet ved brusebad kan forårsage pletter. Desuden kan flere slags cremer og hud-olier samt parfume påvirke sølvets udseende.
Der findes mange forskellige mærker af sølvrens på markedet, men som regel er de billige mærker udemærkede og kan købes i almindelige supermarkeder. Brug aldrig nogen former for børster til at fjerne pletter fra sølv smykker da dette kan forvolde ridser og skrabemærker. En blød bomulds- eller flannel-klud og lidt tålmodighed er alt, hvad der behøves.

Når det gælder opbevaring af sølvsmykker, bør man undgå kontakt med træ, da træets naturlige olier og dampe vil medvirke til at gøre sølvet mørkt. Endvidere bør man ikke opbevare det i berøring med andre ubehandlede metaller eller gummi. Et lille stykke kridt opbevaret sammen med sølvsmykkerne vil bidrage med at opsuge urenheder i luften og dermed holde sølvet pletfri i længere perioder.
Det er vigtigt at nævne, at svovl er et af de værste fjender for sølvet. Svovl kan findes overalt, det transporteres med luften og findes bl.a. i naturgas, og endda i sved udskilt fra huden. Når svovl kommer i berøring med sølvets overflade skabes sølv-sulfid (en proces også benævnt som oxydering) som er det sorte stof, der oftest refereres til som pletter. Selv om det er næsten umuligt at give et generelt svar på, hvor svovlet kommer fra, er det bedste at oplagre sterling sølv i en lufttæt beholder. Det skal dog siges, at man i flere tilfælde benytter denne mørknings-proces (oxydering) helt bevidst af dekorative hensyn, eksempelvis for at opnå et mere antikt sølvlook.